Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 19-05-2024
Головна » 2016 » Липень » 6 » Астероїди NASA перетворить в космічні кораблі
22:50
Астероїди NASA перетворить в космічні кораблі


 

Компанія Made In Space із Каліфорнії розробила проект, який дозволить полегшити видобуток корисних копалин на астероїдах. NASA зацікавилося концепцією і виділила гроші на її фінансування та розвиток.

Про це повідомляє "Popular Science". Компанія назвала проект RAMA. Він виключить необхідність відправляти до кожного астероїду для розробки копалин по кораблю. Made In Space пропонує, щоб астероїди самостійно летітимуть до місця видобутку. Це дозволить заощадити час і гроші.

Автономний космічний корабель планують створити з можливістю 3D-друку. Розробники задумали, що він наближатиметься до астероїду й починатиме видобувати копалини. З них будуть друкувати рухову і навігаційну системи. Космічний апарат, що виник на астероїді, доставлятиме його до найближчої станції для видобутку корисних копалин. Така ж процедура повторюватиметься й з іншим астероїдом.

Поки проект перебуває на концептуальній стадії, але він зацікавив фахівців NASA. Компанія отримала фінансування у розмірі 100 тисяч доларів в рамках програми Innovative Advanced Concepts. Їх потратять на підготовку техніко-економічних обґрунтувань проекту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1183 | Дата публікації: 06-07-2016 | Додав: adminA | Теги: NASA, астероїди, космічні кораблі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]