Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 19-05-2024
Головна » 2024 » Травень » 5 » Ракету проти гіперзвукової зброї створять США і Японія
00:40
Ракету проти гіперзвукової зброї створять США і Японія


США та Японія спільно розробляють нову ракету, яка буде здатна перехоплювати гіперзвукову зброю. Про це повідомило агентство Kyodo в п’ятницю, 3 травня.

Проєкт отримав назву Glide Phase Interceptor (Плануючий фазовий перехоплювач). Його вартість складе понад 3 млрд доларів. Японія виділить 1 млрд доларів. Розробку ракети планують завершити впродовж 2030-х років.

"Про спільну розробку домовилися президент Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в серпні минулого року напередодні тристороннього саміту з південнокорейським колегою в Кемп-Девіді поблизу Вашингтона", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей спільний проєкт з’явився в той час, коли Китай, Північна Корея та росія агресивно розвивають можливості своєї гіперзвукової зброї.

Агентство нагадує, що гіперзвукові ракети літають зі швидкістю понад 5 Махів, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку. Вони також можуть змінювати курс під час польоту, що ускладнює їхнє збиття й відстеження радаром.

Це вже другий випадок, коли Японія та США вирішили спільно розробити ракету-перехоплювач після Standard Missile-3 Block 2A.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 38 | Дата публікації: 05-05-2024 | Додав: admin | Теги: Ракета, гіперзвукова, США, зброя, Японія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]