Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 29-05-2024
Головна » 2022 » Січень » 25 » Здійснив успішний перехід між двома портами в Японії безпілотний контейнеровоз
14:17
Здійснив успішний перехід між двома портами в Японії безпілотний контейнеровоз


25 січня безпілотний контейнеровоз успішно зайшов в автоматичному режимі до японського порту Сакаімінато, завершивши експериментальний маршрут довжиною близько 270 км в умовах ночі та бурхливого моря з порту Цуруга.

Він пришвартувався біля причалу, закинувши на нього канати за допомогою дронів. До цього безпілотний контейнеровоз успішно маневрував в акваторії порту, фіксуючи розташування та напрямок руху інших суден за допомогою інфрачервоних камер.

Експеримент був організований групою японських компаній на чолі з інвестиційним фондом Nippon Foundation. Останнім часом він активно займається фінансуванням та впровадженням технологій автоматичного руху суден різних типів.

Впровадження технологій безпілотного плавання, за задумом Nippon Foundation, має зменшити кількість інцидентів на морі та допомогти розв’язанню проблеми браку моряків, що загострюється.

Нагадаємо, напередодні в США розробили систему безпілотного залізничного перевезення контейнерів. Проєктом займається стартап Parallel Systems, заснований інженерами, які раніше працювали в компанії SpaceX Ілона Маска.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 280 | Дата публікації: 25-01-2022 | Додав: adminA | Теги: безпілотний контейнеровоз, перехід, Японія, два порти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]